onsdag 19 juni 2013

Härliga sommar


Ibland bara njuter jag. Jag stannar liksom upp och tänker, nu är det faktiskt riktigt bra!

Önskar tillfällena var fler, ska verkligen jobba på det. För det mesta känns det som om det är något jag vill förändra, förbättra, vill ha mer eller mindre av. Men det är verkligen härligt när jag kan reflektera över att något har blivit riktigt bra och njuta i den stunden.

Som det här med promenaderna till exempel. I vintras packade jag ner pyttiga lilla nyfödda Hugo och plogade med vagnen och bunten av hundar genom tjocka drivor av snö eller än värre, is. De dagar Wilgot var hemma från dagis var det dubbelvagn eller sulky och Hugo i bärsele som gällde. Bra och roliga dagar kunde Wilgot dras i pulka och Hugo vagn. Men hur kombinationen än såg ut var det tungt och gick långsamt. Alternativet att Wilgot gick själv fanns ju också så klart. Men de sträckorna blev än kortare och tog lång tid. Knappast någon motion för varken hundar eller mig.

Så idag tänkte jag tillbaka på vintern och landade sedan i nuet och riktigt njöt. Av barmark, av milt sommarregn, av vaken Hugo sittandes i vagnen och socialisera. Av Wilgot trampandes på cykeln för glatta livet, glad över att ta ett nytt utvecklingssteg. Av att jag kunde glädjas så åt denna stund tillsammans med mina fina barn och hundar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar