onsdag 4 juli 2012

Vi har det bra, vi här bak i bilen.

Semester brukar ofta betyda några mil i bilen. Att resa 110 mil enkel väg med ett knippe hundar och ett barn kräver sitt i planering, packning, plats och pausar.
I vår bil har vi installerat grindar bak. Det är viktigt att hundarna åker säkert men där också all yta i bagageutrymmet kan disponeras. Grindarna har hänglås om vi behöver stanna och lämna bilen obevakad en stund men det ändå är så varmt att hela luckan måste vara öppen. Bilen har även taklucka men det blir ändå snabbt varmt och därför lämnas bara hundarna i bilen korta stunder när det är oundvikligt. Grindarna är aldrig låsta när vi kör. Om vi skulle råka ut för en olycka eller så vill jag att hundarna snabbt ska kunna tas ut.

När vi åkte upp till Jämtland hade vi fyra hundar med oss. Border collien Sally satt på ena sidan bak och de tre heelrarna Catch, Bess och Riga samsades på den andra. Sally har ganska stor integritet och gillar inte att sitta allt för tajt. Annat kan man säga om Heelrarna som gärna klämmer i hop sig även när plats finns. Hemma händer det att flera trycker ner sig i samma sovkorg.

Så här låg de rätt ofta. De har knölat ihop fällarna och lagt sig tätt ihop på högen.

Hur åker era hundar i bilen? Ni som har flera hundar och barn, har ni något bra tips på hur man får plats och vilken bil som passar bäst?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar