tisdag 30 november 2010

Nivåskillnad


Vintern härjar i Skåne med allt vad det innebär. Snön formligen har vräkt ner de senaste dagarna men icke att det slutar blåsa för den saken skull. Igår kom Stefan inte till jobbet för vår infartsväg var helt igensnöad och vägarna runt oss såg inte mycket bättre ut de heller. Vid lunchtid kom vår granne med traktorn och röjde undan en hel hög. Stefan passade på att åka till affären för så klart så hade vi ju i princip tomt i skåpen. Taskig tajming kan man säga. En timme senare var han tillbaka från affären men det var med nöd och näppe som han lyckades ta sig in på gården igen. Vinden har härjat friskt och på vissa ställen är det tämligen barmark för att några decimeter senare övergå till snödriva på en halvmeter...

Liksom sist vi var i väg på utställning i Danmark så blev måndag inte denna gång heller någon vilodag. När jag vid lunchtid bar ut vatten till hästarna ute i hagen så upptäckte jag till min fasa att blodet rann på Nattys ena bakben. Tog in henne och konstaterade att det var tillräckligt djupt för en grundlig tvätt och ordentligt bandage. Trots sina 19 års livserfarenhet så krävdes det en smärre brottningsmatch med brems för att få såret tvättat och omlagt. Nu är det bara att hoppas att det läker som det ska.

Förstår inte riktigt vad hon kan ha gjort sig illa på. Vinterhagen är tämligen fri från bäde stenar, buskar och grenar och staketet är i sin ordning. Men som säkert många hästägare med mig har fått erfara så tycks det som att hästar har en benägenhet att lyckas göra illa sig till och med i ett vadderat och skyddat rum (om man skulle ha tillgång till ett sådant).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar