måndag 23 maj 2011

Åh, nu är det ju DEN säsongen...


Nackdelen med att bo längs en väg är... Just det, man bor längs en väg!
Anledningarna är många, fördelarna få. Typ man behöver inte skotta så långt för att ta sig ut på vägen. Tja. Det där stämmer ju inte helt. För inte är det många veckor det är snö i Skåne. Och när det nu väl är det så är det någon given regel att den där 2 meter höga snövallen som bildats av blåsten liksom bara ser till att vara just där infartsvägen är.

Hur som så är det motorcykelsäsong nu. Då många motorcyklister finner motorvägen tråkig tar de gärna "en genväg" förbi vägen som sträcker sig förbi våg gård. Har man bosatt sig vid en väg så vänjer man sig rätt snart med ljudet av trafiken också. Det är ju bara att gilla läget. Men är det något som gör mig upprörd och en smula ängslig så är det de som forsar förbi i blixtens hastighet, som att det liksom brann under däcken. De får mig att hajja till och framförallt innerligt hoppas att våra stallkatter eller gårdens andra djur befinner sig där de ska och inte agerar vägbula just då.

Ibland händer det att bilar som kör förbi tutar när vi sitter i trädgården. Vem gör sådant? Inte kan det vara någon av våra vänner som vill säga hej? För hur vänskapligt är det igentligen med ett argsint tut som stör den fridfulla stunden i trädgården?

När vi nu river ut köket fick jag syn på en skiva som jag bara var tvungen att lägga beslag på. Snabbt och slarvigt målat, men jag hoppas att budskapet når fram och lite mer hänsyn visas.
Det vore trevligt!

3 kommentarer:

  1. Sätt färg på figurena då syns det bättre! mamma

    SvaraRadera
  2. Tänk att en liten streck hund kan se ut som en heeler bra gjort.
    Visst är det skojigt att fixa o dona hemma. Iallfall då man får börja måla....I like.
    Ska bli spännande att få se vad Ley har i magen.Loulou

    SvaraRadera