tisdag 5 juli 2011

Efter regn kommer sol...

I lördags hade vi det värsta skyfallet jag någonsin skådat. På bara några minuter var marken täckt med ett högt vattenlager. Det hann inte rinna ner i marken utan forsade ovanpå. Vår källare tog in vatten genom fönstret. I stallet regnade det in, genom yttertaket och till och med genom logtaket. Hästarna fick så klart komma in men det kändes inte riktigt som det var lönt när det nu droppade från taket även inne i stallet. Vi har rejäla byggnader men detta skyfall var så intensivt att varken mark eller byggnader mäktade med.
Det haglade stundtals och haglet var stora som tennisbollar.
På några få minuter såg vår trädgård ut så här:

Inget ont som inte har något gott med sig sägs det ju. Och visst är det så. En av våra ridvägar har blivit alldeles överfull av vatten. Vilket tillfälle tänkte jag, en alldeles egen treadmill med vatten! Vattnet nådde långt över Connies knän och hon fick skritta fram och tillbaka på vägen flera gånger. Vilket utmärkt styrkepass det blev - utan att behöva åka till stranden!


På hemvägen fick vi dock skynda på lite extra. Det verkar som om regnvädret kommer och går mest varje dag. Svårt att avgöra hur länge det skall vara och hur intensivt. Vill ju inte riskera att fastna i ett sådant oväder som i lördags när vi är ute på ridtur.

Regnbåge och åskhimmel - märkligt! Men ack så vackert!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar