lördag 2 juli 2011

Köket

7 veckor utan kök... Tillvaron är lite ansträngd om man säger som så. Diskar gör vi inne i badrummet, soporna står i hallen, porslinet i matsalsrummet där även matplas och kylskåp är inhyst. Köket skulle varit klart för flera veckor sedan men saker har dragit ut på tiden, stort och smått. Felvänd diskho i bänkskivan, kylskåp som inte passar, förstörd hästtransport på väg till IKEA, mått som  inte stämmer, elektriker och rörmockare på semester, den egna orken som tryter...

Ilandsproblem, jag vet. Såg ett reportage igår från Gasa. En man hade förlorat 16 av sina släktingar. Han och hans familj bodde i ett tält. Han jobbade flitigt med att installera en toalett i ett skjul och de var väldigt glada över den gasspis som han hade lyckats få till sig smugglad från Egypten. Mannen hade haft ett fint hus och en firma men nu hade han bara husnycklarna kvar och nycklarna till bilen. Dessa sparade han som ett bevis för sig själv och sin familj att de hade haft det bra. Det ställer ens egen tillvaro i relation.

Hur som så tänkte jag ju visa er hur det går med köket, i bilder:

Tömma!

Riva!

So long gamla kök!
Kommer verkligen inte sakna detta unkna, slitna, opraktiska kök!

Utblåst! Utmattade!

Helt utan kök. Vad har vi gjort?

In med nytt golv.
Bröderna Månsson kollar stepp-kvalitéen ;)

Så där ja, in med lite nytt!

På med luckor och in med ugn. Måla väggar.
Sedan på med bänkskivan...


1 kommentar:

  1. Det är väl här någonstans vi är nu. Har kunnat ställa in lite saker i skåpen som är klara. Bänkskivan som inte passar får vi använda provisoriskt i väntan på den rätta. Så den har vi sågat i bitar och lagt ovanpå skåpen. Spisen ska installeras till veckan. Då äntligen ska det bli riktig mat!!

    SvaraRadera