söndag 25 mars 2012

Helgpyssel

grundmålat
Vi har haft en riktig fixarhelg. När solen är framme och värmer så spirar fixarlusten. Det är nästan så att det blir svårt att bestämma vilket av alla projekt som man ska lägga krutet på. Ett är säkert, man hinner inte med alla... Men en bra bit har vi kommit med vårstädning av gården. Så klart tar djuren en hel del av tiden i anspråk. Med små nyfödda lamm är det extra mycket som behöver ordnas och kollas. Hästarnas vinterhagar får också rustas upp. Trådarna slakar efter vinterns härjningar och vissa stolpar är hårt åtgångna. Men utöver jobbet med att se till att djuren har det bra så har jag hunnit måla våra nya utemöbler. De skall stå utanför stallet och jag riktigt längtar efter att få sitta där mot väggen och njuta av solen.

Täckfärg i grönt så att de matchar stallportarna, som
efterhand kommer att målas om i denna mörkare nyans.


Wilgot har fått en däckgunga bland träden. Han har även hjälpt Stefan att serva gräsklipparen. Snart så är det dags att ta sig an gräset igen. Uppskattas av vissa i allafall.


 Som avslut på helgen så firade vi våffeldagen med våfflor, grädde och 3 sorters sylt. Själv tycker jag att det ska vara hjortronsylt till våfflor. Det känns så där härligt norrländskt och hemtrevligt!
På våffeldagen fyller även Ley år. 5 år har hon blivit nu. Hipp hipp hurra! Hon firade mest sin dag med att ligga längst stallväggen och sola. Det gillar hon verkligen och kan ligga hur länge som helst. Verkar inte bekomma henne att det blir varmt.
De som inte har njutit så mycket av våren i helgen är katterna Sixten och Sussi. De är instängda i sjukstugan. Sixten har öronskabb och har fått ett blodöra. Han behandlas och är på bättringsvägen. Sussi är nykastrerad och får vänta lite så att såret läker innan hon kan gå ut i stallet igen. Alltså har vi ingen katt i stallet och jag gissar att råttorna dansar vildt på stallgången om nätterna...



2 kommentarer:

  1. Låter som en underbar dag!!! Kram från Maria, Laban, Cito o Diva!

    SvaraRadera