torsdag 23 augusti 2012

Lite eländiga

Vi känner oss allt lite eländiga, Megan och jag.
Megan har väldigt hastigt fått en analsäcksböld. Veterinären sa när vi var där akut i tisdags att det var den tredje den dagen. Verkar vara något som ligger i luften? Under alla år vi har haft hundar har jag varit förskonad från att någon hund har haft problem med analsäckarna. Har aldrig tömt någon, om jag ska vara ärlig.

Veterinären sa att det var skillnad på analsäcksinflamation, som kommer smygande och kan vara återkommande och analsäcksböld som kommer väldigt snabbt och inte behöver vara ett framtida problem för hunden.

Megan går nu på antibiotika och smärtstillande och så klart får hon ha på sig den berömda skämskragen, för att inte komma åt att slicka på bölden som nu är tömd och spolad.

Vi ska tillbaka på återbesök nästa vecka vilket betyder att jag har fyra besök hos Djurkliniken den här månaden, i och med vaccinationerna. Tur att de är så trevliga så att vi gärna åker dit.

Själv är jag också lite eländig. Foglossningen har blivit så illa att jag inte längre kan jobba. Har blivit sjukskriven och går på akupunkturbehandlingar.

Vilken tur att jag har min pensionärscykel va?!

Har fått stränga order från barnmorskan att inte dammsuga och en massa annat. Men hallå, hur går det med sju hundar varav en border collie i fällning? Dammsugning är ungefär så rutinmässigt för mig som att borsta tänderna. Stefan har fått ta över uppgiften, inte så uppskattat från någon av parterna. Det är ganska frustrerande att gå här hemma hela dagen och se hårtussarna virvla omkring och få ge sig till tåls enda till kvällen innan de slukas av dammsugaren.

När jag knappt kan gå, stå eller sitta får jag komma på något bra tidsfördriv. Kanske att jag skulle ta och lära varje hund minst 5 nya konster eller något sådant?

Sally kan redan ett bra trix som kommer till användning nu. Hon kan dra av mig strumporna. Hon kan även hämta dem men det blir nog lite svårare att få henne att ta på mig dem igen. Hämta matskålar kan hon också förresten, även om det nu för tiden är Wilgot som sköter den uppgiften. Han är bättre på att portionera dem rättvist.

1 kommentar:

  1. Men stackars er... Låter inte alls kul! Hoppas du kommer på ett bra sätt att lära Sally ta på dig strumporna oxå ;) Kram till hela högen! Maria med flock

    SvaraRadera