onsdag 27 oktober 2010

vacker höstmorgon


Hösten är här, på gott och ont. För mig känns det alltid lite sorgligt, som att något har tagit slut. Det är väl sommaren antar jag. Semester och lätta kläder. Nu är slitet här igen. Mörker, regn och tunga lyft.
Försöker att fokusera på det positiva, att få mysa i soffan med en kopp te, en bra bok och tända värmeljus. Alla serier på TV som kommit igång igen. Inte för att vi tittar på TV så ofta nu för tiden men vissa program följer vi och dessa blir lite heliga, en kväll i veckan med familjemys.

Har höststädat trädgården, ställt tillbaka utemöblerna, klippt gräset en sista gång, kapat perennerna och lövat under Rohdedendron. Nu skall det väl klara sig ett tag hoppas jag.

Betet i hagarna är det inte så mycket kraft i längre så fåren har nu också fått flytta till vinterhagen så att de skall ha tillgång till hösilage när det behövs och kunna gå in i lösdriften när Skånevädret härjar.

För hundarnas del märks nog hösten av på olika vis. Ytterdörren står inte längre vidöppen och de kan inte längre gå ut och in lika fritt. Jobbet med fåren sker på trängre utrymmen, promenaderna blir lerigare och tassar måste torkas efteråt och allt oftare tränar vi på agilitybanan i ruskväder.

Tävlingssäsongen går mot sitt slut, vi har en agilitytävling kvar och någon utställning i höst/vinter. Hösten och den delen av vintern som vi kan träna ängnas åt övningar som vi har upptäckt under sommarens tävlingar att vi behöver träna mer på. Under tävlingssäsongen blir det sällan läge att träna in sådant som behöver tränas om från grunden men nu finns det gott om tillfälle för det. Sally skall fortsätta med sin hoppteknik. Ley skall öva upp koncentration och fart. Megan skall hitta mer motivation och fart. Honey skall träna för att ha kul och Riga skall fortsätta sin träning med för kroppen mer lätta övningar, så som tunnlar, slalomingångar och handling mellan hinderstöd utan pinnar.

Då har vi något att sikta in oss på så skall nog hösten och vintern flyta på bra trots allt!

1 kommentar:

  1. Jag tror att det kommer att gå bra. =)

    Själv gillar jag hösten och jag älskar december med allt ljus. Sen kommer de tråkiga månaderna januari och februari.

    SvaraRadera