söndag 15 juni 2014

Valparna 1 vecka



Valparna har idag blivit 1 vecka och allt går som det ska. De har alla fördubblat sin födelsevikt. De ligger på omkring 350g och för den lilla tikens del har hon kommit upp i en vikt av 147g. Samma procentuella viktuppgång för dem alla alltså men det går fortfarande mer än två små pluttisvalpar på en normalstor. Lilla valpen klarar sig fint mot de andra i jakten på en spene. Jag är ändå lite extra glad att det "bara" blev 5 valpar i den här kullen för annars hade det varit trängre vid mjölkbaren och inte säkert att hon hade tagit sig fram i rusningstrafik.


Riga har hitills legat som klistrad i valplådan, fått serverad mat och vatten på sängen och emellanåt blivit bokstavligen släpad ut för rastning men nu i och med att valparna klarat de första kritiska dygnen med non-stop diande så börjar hon socialisera med familjen igen. Vi håller henne och övriga hundar åtskiljda ett tag till, lika så kommer det dröja tills Riga tillåter det innan vi låter någon av de andra hundarna umgås med valparna. 


Vad som kommer hända här näst i valparnas tillvaro är att de i kommande vecka kommer att öppna ögonen. I morgon klipps klorna för första gången och därefter blir det till en veckoaktivitet. När de passerat 2 veckor kommer första avmaskningen att ske och när de känns mogna flyttas valplådan ut i köket och de blir mer och mer delaktiga i vardagen. Givetvis kommer vi fylla bloggen med valp-inlägg :)


Ja, så här lätt är det att fota 1 veckors valpar som helst bara vill ligga i en slingrande klunga.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar