måndag 6 december 2010

Wilgot och vännerna

Wilgot, snögott och vovvarna.

Vi har fortfarande vinterväder med snö här nere i Skåne. Blåsten har lagt sig och kylan har lättat. Med bara någon minusgrad är snön så där härlig att göra snöbollar och figurer av. Inte helt perfekt så där som när man kan ta en liten snöboll och rulla i snön och vips är den megastor (som i Bu och Bä i blåsväder - om ni känner till den). Perfekt behöver det nödvändigtvis vara för att jag skall få nostalgiska känslor och bege mig ut i snön och skulptera. Det är faktiskt rätt så lite som krävs för det om jag skall vara helt ärlig. Många och långa var min barndomsvintrar i Norrland som jag till viss del kan sakna så här inför jul.

Wilgot tycker att det är kul med snö och det gör hundarna också, i olika grad. Wilgot gillar att ha hundarna kring sig och har full koll på vem som är vem. Honey och Sally brukar de flesta av våra besökare snabbt lära sig men den lilla svarta ligan har många svårt för att identifiera. För Wilgot är inte det några problem, han är till och med mer säker än vad husse och jag kan vara när de som hastigast springer förbi.

Wilgot ser skillnad och vet att de har olika egenskaper och namn. Av Riga (Ona) kan man bli hoppad på med båda frambenen i magen och en puss i ansiktet. Sally (Talla) är hon som figurerar i perferiet och snudd på vallar honom om inte mamma säger till, hennes päls är gosigast och han kramar gärna om hela henne när de gosar. Honey (Hanna) gillar inte att bli klappad men kommer gärna med en boll som Wilgot får kasta. Megan (Mah-Na) står stilla som en staty och gillar att bli klappad. Hon får gärna slicka Wilgot i ansiktet och munnen, men inte för mamma. Megan är den som är roligast att släppa ner matbitar åt... Ley (Dell) gillar bäst att bli klappad på magen och om man klappar henne på ryggen kan det hända att hon tacklar Wilgot med rumpan av pur lek-glädje. Catch (Kaaat) är nog Wilgots favorit och den han började säga namnet åt först. Tillsammans leker de med leksaker, busar och gosar.

Wilgot är tålig och lugn med hundarna och säger åt dem att gå bort (bått) om de står i vägen där han skall fram. De får också höra ordet neeej om de tar någon av hans leksaker. Att Wilgot är hundvan är det inget snack om men vad han gillar bäst är ändå katter (!) men det får kanske bli ett annat inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar