söndag 2 januari 2011

Bonde goes Idol

På TV har vi under hösten följt två populära program, det här inlägget kommer på inget vis att handla om dem. Istället vill jag berätta lite om Wilgots stora idol, Bonden med stort B.

Wilgot har länge haft en fascination för traktorer, tror att det började någon gång i våras när gödselbrunnen tömdes. När Wilgot fyllde 1 år fick han flera traktorer med djur och så klart en bonde att sköta dem. Det var nog då han såg hur viktigt en bondes jobb är. Från morgon till kväll började lekar och prat om bonden (eller bonne som han heter här).

En dag var Wilgot och Stefan hemma hos Stefans bror och hans familj. Kusinerna lekte med Wilgot på golvet när farbror kommer in. Plötsligt pekar Wilgot på farbror och utbrister "BONNE". Ja, farbror är faktiskt en äkta bonde, hur kunde han veta?

Wilgot träffade också rätt på våra goda vänner och "grannar" där mannen är lantbrukare med en stor maskinpark. Han har till och med fått epitetet Storbonden!

Här om dagen var vi på badhuset hela familjen. Jag och Wilgot var i omklädningsrummet när en äldre kvinna och en liten flicka kommer in. Wilgot tittar på flickan och säger "icka" sedan vänder han blicken uppåt, lyser upp och gastar "Bonne"! Tanten såg från Wilgot till mig med ett mycket upprört och snudd på skärrat uttryck. Lite pinsamt var det allt, speciellt när tanten såg ut att ta det som en förolämpling. Hmmm. Kanske dags att utöka ordförådet till tant och hoppas att Wilgot bara säger det till äldre kvinnor :)


1 kommentar: