måndag 24 januari 2011

Kattväder

Dimmig är dagen, som i ett mjölpaket kan jag tänka. Ingen tillstymmelse till sol så kort ögat når i detta tillstånd. Häromdagen var det soligt och fint. Hjärtat gjorde ett extra hopp i bröstet och sinnet vaknade till liv. För att dagen efter nedslås av detta mulnande grå. Jag vill gå i ide. Det är helt sant. Äta massor med godsaker och sedan sova tills det blir varmt, lättsamt och vackert igen.

Smala Sussi snarkar (jo, det är sant) bland kuddar och filtar i soffan eller i någon fåtölj. Kommer man och gör henne sällskap så vaknar hon till, kryper upp i ens ansikte och spinner likt en mullrande vägläggningsmaskin.

Stallkatterna Sigge och Sixen syns allt mer sällan i den uppvärmda sadelkammaren där de kurat hela den vinterkalla tiden när frosten bet i näsan och vattnet i ledningarna var till is. För dem verkar läget hoppfullt. De kan bege sig ut så sina strapatser igen.

Tänk vad vädret kan göra med sinnet. Vissa påstår att människan har ett inre vädersystem. Det kanske är ett lättare sätt att förklara känslornas svängningar. Hur som så vill jag ha vår, både inne och ute. Jag tycker att det är dags.



1 kommentar: